ABOUT US
Kebabi valmistamine kodus- maitsestamise meelespea
Põhireegel on, et masseeri liha marinaadiga kokku ja lase 24 tundi maitsestuda. Kala vajab marineerimiseks paar tundi. Üks väike nipp on kogu asja juures üksnes see, et ära marinaadidesse soola lisa. Las sool jääda lisandite maitsestamiseks või siis saab igaüks seda kebabile ise peale raputada, kui see tundub hädavajalik.
Kuidas valida vardaid?
Kebabi küpsetamiseks sobivad nii puidust, bambusest kui ka metallist vardad ning katsetada võib ka näiteks rosmariiniokstega, mis toimivad ka maitsestajana.
Metallvarraste puhul pea silmas seda, et kuum varras hakkab liha ka seestpoolt küpsetama. Seega sobivad metallvardad hästi just nende toitude grillimiseks, mis peavad kindlasti seest läbi küpsema, näiteks kana.
Puidust vardad pane üleni likku kas vette, õllesse, veinisse või mahla sisse. Aseta varrastele vajadusel peale mõni raskus, et need saaksid vedelikuga kindlasti kaetud. Vardad võiks vees liguneda minimaalselt 30 minutit või kuni 24 tundi.
SOOVITUSED!
- Kui kasutad puidust vardaid, siis jälgi, et lihatükid ei oleks liiga suured.
- Enne toiduainete varrastele lükkamist võid vardaid määrida õliga.
- Kui soovid, võid vardad enne sütele asetamist õliga õrnalt veel üle piserdada.
- Autentse maitse saamiseks eelista kebabi grillimisel vana head söegrilli.
Mõnusat elamust!