Kebabi Wabrik

Uudised

KEBABI WABRIKU KODULEHT NÜÜD AVATUD!

Kebabi Wabrik on mõnusa atmosfääriga söögikoht, kus saab maitsvat Eesti moodi naturaalsest sealihast kebabi.

Meie kebabimeistrid maitsestavad ja marineerivad igapäevaselt ise värske sealiha. Pakume Kreeka stiilis kebabi, kus sealiha pannakse vardasse suurte jahutatud tükkidena. Iga päev valmistab lihameister uue kebabivarda.

Kebabi Wabrik alustas tegevust 2016. aastal maikuus, mil avasime esimese söögikoha aadressil Männiku tee 91 Nõmmel. Sama aasta novembris alustas meie teine kebabikoht Arsenali keskuses Põhja-Tallinnas, kolmas koht asub Tondi Selveris ja 2019. a novembris avasime kebabi ka Kristiine Keskuses. Kõige noorem Kebabi Wabriku söögikoht asub meil Nautica keskuses, mille avasime 2020. a juulis.

Retseptid

Hea mahlane veiseliha

IMG_5477-min

Hea mahlane veiseliha on grillimiseks tänuväärne materjal, sest see ei vaja liialt maitsestamist ega ka pikka küpsemisaega.

  • 4-le
  • 20 minutit + paar tundi marineerimiseks
  • 500 g veisefileed, antrekoot vm kiirelt küpsevat tükki
  • 200 g šampinjone
  • 50 ml oliiviõli
  • 50 ml palsamiäädikat
  • 3 hakitud küüslauguküünt
  • peotäis värsket rosmariini
  • 1 tl soola
  • värskelt jahvatatud musta pipart
  1. Puhasta veiseliha kelmetest ning lõika parajateks tükkideks. Sega omavahel oliiviõl, äädikas, küüslauk, sool, pipar ja hakitud rosmariin. Tõsta veiselihatükid koos seentega marinaadi ja jäta vähemalt paariks tunniks marineerima.
  2. Lükka lihatükid ja seened vaheldumisi varraste otsa. Grilli liha mõlemalt poolt kuumal grillil kokku umbes kümme minutit. Maitsesta kebab veel täiendavalt soola ja pipraga ning serveeri kohe.

HEA TEADA!

Veiseliha puhul ei tasu kebabivardaid liiga kauaks grillile jätta, sest ka varda otsas küpsetades kehtib seaduspära, et pigem vähem kui rohkem.

Lambahakklihast kebabid

grilled-meats-on-skewers-2233729

Lambahakklihast kebabid värske mündi ja koriandriga armastatakse nii Lähis-Idas, Kesk-Aasias, Euroopas kui ka Ameerikas. Lambaliha saab nüüd aga tuge veel ka intensiivsetest vürtsidest. Tegu on seega jõuliste maitsete sõpradele mõeldud liharoaga.

  • 4-le
  • 500 g lambahakkliha
  • 4 hakitud küüslauguküünt
  • 1 hakitud sibul
  • peotäis hakitud värsket münti
  • peotäis hakitud värsket koriandrit
  • 1 tl jahvatatud koriandrit
  • 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • 0,5 tl jahvatatud kaneeli
  • näpuotsaga Cayenne’i pipart
  • näpuotsaga jahvatatud ingverit
  • värskelt jahvatatud musta pipart
  • õli
  1. Sega hakkliha hakitud sibula, mündi, koriandri ning vürtsidega. Sega ühtlaseks massiks. Mätsi hakkliha varraste ümber.
  2. Kuumuta grill, määri grillialus õliga ning küpseta kebabi vardaid mõne minuti jooksul igast küljest, kuni need on valmis ja parajalt läbi küpsenud. Serveeri kohe ja paku juurde näiteks jogurti-mündikastet või adžikat.
Koduseks kebabi valmistamiseks leiad head lambahakkliha ning veiseliha Tondi Selverist, niisamuti leiad ka meie Kebabi Wabriku Tondi Selveri poe juurest!