Kebabi Wabrik

Tondi Selver (Eesti)

Kebabi päritolu

Kebab on vana Türgi viis teha kiiresti maitsevat, mitmekesist ja tervislikku toitu.

Põhialuseks on lambaliha. Ka salatid ja köögiviljad kuuluvad koostisesse. Kebab on grillitud, praetud või röstitud liha, millest valmistatakse maitsvaid kebabi roogasid. Lambaliha kebabile lisaks on ka kanaliha kebab, mis on samuti Türgis väga populaarne. Eestis valmistatakse enamasti kebabi veiselihast. Tuntuim ja vanim kebab üle kogu maailma on iskender-kebab, mille aluseks on viilutatud pitaleib mille peale pannakse kebabivardas küpsetatud viilutatud liha ja kõrvale jogurt. Kebabi valmistamiseks mõnusat pitaleiba, jogurtit ning veiseliha saate osta Tallinnas Tondi Selveris.

Populaarne on ka Döner kebab mis omakorda sisaldab tomatikastet. Kebabi portse valmistatakse juba kümnete retseptidega. Kogu tänu nende maitsavate retseptide eest kuulub Türgi Bursa linnas elanud kokk Iskenderille. 1800-ndate aastate lõpus leiutas ta kuidas panna maitsestatud lambaliha püstvarda otsa, millest ta lõikas õhukesed lihaviilud. Kebabi populaarsus oli suurenenud ja järjekorrad Iskenderi köögi ukse taha kasvasid kiiresti.

Kebab Tondi Selveris

Türgist pärit kebabi retseptid levisid kiiresti lähilinnadesse ja kebab saavutas suure populaarsuse. Täna on kebab tundud delikatess kogu maailmas ja selle populaarsus kasvab kiiresti. Parimat ja originaalsemat kebabi ning elamust pakume meie Wabriku toidukohtades nüüd ka Eestis Tondi Selveris!

 

Kebabi Wabrik on mõnusa atmosfääriga söögikoht, kus saab maitsvat Eesti moodi naturaalsest sealihast kebabi. Meie kebabimeistrid maitsestavad ja marineerivad igapäevaselt ise värske sealiha. Pakume Kreeka stiilis kebabi, kus sealiha pannakse vardasse suurte jahutatud tükkidena. Iga päev valmistab lihameister uue kebabivarda.

Kebabi Wabrik alustas tegevust 2016. aasta maikuus, mil avasime esimese söögikoha aadressil Männiku tee 91 Nõmmel. Sama aasta novembris alustas meie teine kebabikoht Arsenali keskuses Põhja-Tallinnas, kolmas koht asub Tondi Selveris ja 2018.a nov avasime neljanda koha T1 keskuses.

Oleme Tondil avatud IGA PÄEV kell 11-22!

 

Retseptid oleme välja mõelnud ise, pikkade katsetuste tulemusena. Nimi “Wabrik” sümboliseerib seda, et me teeme kõik asjad koha peal valmis, välja arvatud saia. Kõik muu – salatid, kastmed, liha, valmistame siin. Tahtsime, et nimi oleks maalähedane ja Eestipärane. Inimestel on tunne, et alati, kui öeldakse kebab, siis mõeldakse Türgit, aga meie teeme Eesti moodi kebabi. Meie kebab on tõeline mõnus ja ehtne elamus siit samast Eestist. Tule juba nüüd Tondi Selverisse meie mahlast mõnusat kebabi proovima, kusjuures Tondi on Kristiinest, Nõmmest ning Kesklinnas vaid 10min autosõidu kaugusel.