MEIST
KEBABI AJALOOST
Kebab on vana Türgi viis teha kiiresti maitsevat, mitmekesist ja tervislikku toitu. Põhialuseks on lambaliha. Ka salatid ja köögiviljad kuuluvad koostisesse. Kebab on grillitud, praetud või röstitud liha, millest valmistatakse maitsvaid kebabi roogasid. Lambaliha kebabile lisaks on ka kanaliha kebab, mis on samuti Türgis väga populaarne. Eestis valmistatakse enamasti kebabi veiselihast. Tuntuim ja vanim kebab üle kogu maailma on iskender-kebab, mille aluseks on viilutatud pitaleib mille peale pannakse kebabivardas küpsetatud viilutatud liha ja kõrvale jogurt.
Döner kebab mis omakorda sisaldab tomatikastet. Kebabi portse valmistatakse juba kümnete retseptidega. Kogu tänu nende maitsavate retseptide eest kuulub Türgi Bursa linnas elanud kokk Iskenderille. 1800-ndate aastate lõpus leiutas ta kuidas panna maitsestatud lambaliha püstvarda otsa, millest ta lõikas õhukesed lihaviilud. Kebabi populaarsus oli suurenenud ja järjekorrad Iskenderi köögi ukse taha kasvasid kiiresti.
Retseptid levisid kiiresti lähilinnadesse ja kebab saavutas suure populaarsuse. Täna on kebab tundud delikatess kogu maailmas ja selle populaarsus kasvab kiiresti. Parimat ja originaalsemat kebabi ning elamust pakume meie Wabriku toidukohtades Põhja-Tallinnas Arsenali keskuses, Nautica keskuses Kesklinnas, Kristiines, Tondil ning Nõmmel!
MEIE KEBAB
Oled juba mõnda aega unistanud sellest tõeliselt mahlasest ja ehtsast kebabist, mis viiks keele alla? Tondi Selveris, Põhja-Tallinnas Arsenali keskuses asuv Kebabi Wabrik on just see koht, kus oma isusid rahuldada! Kebabi Wabriku kebabimenüü lihtsalt viib keele alla!
Kebabi serveeritakse erinevatel viisidel, sealjuures koos ahvatlevate friikartulite ja kohapeal valmiva maitsva kastmega, millele on veel kaaslaseks värskendav jook.
Kebabi-elamused algavad siit!